nhalilah's FotoPage

By: nhalilah buari

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 13-Nov-2008 00:43 Email | Share | Bookmark
.:LaMPin..

 
 
 
 
salam... n Hi kengkawan..

hari ni amik masa skit update my Fp nih.. lately ni (2-3bln..) tak tau pasal pe sgt2.. malas nak capture gambar.. (apa2 gambar pun.. ) kalo ada scene2 menarik dr zahirul.. just capture ngan hp jek.. errmmm... agaknya ku sudah boring ngan itew camera kot??? adakah itu tandanya aku gediks nak camera baru??? (En. Finance Minister.. agak2nya paham tak situasi yg melanda diriku ini.. kuikuikui.. ) atau pun.. adakah aku begitu bizi sampai sgt2 malas nak amik2 gambo.. or... adakah kerana laptop ni yg udah kine jangitan kuman 2 minggu lepas dan telah masuk ER pastu tak instal lagik photoshop membuatkan aku malas nak update sbb tak boleh nak edit gambo cantik2??? sebab itew ker??? tak pasti.. errrmmm.. kena buat post mortem nih!!! ecehhh.. cam hape jek..

ni gambo zahirul yg lama tp tak brape lama.. camni la gaya bila merajuk.. kuat merajuk skrg ni.. pastu ada perangai sikit pelik.. zahirul ni kalo kena marah ker.. atau merajuk jek.. dia nak org yg buat dia pujuk balik dia.. sesetengah budak dia takmo ngan org yg marah dia.. ye la dah merajuk.. tp zahirul ni terbalik kot..

lagik gambo zahirul.. yg dia letak kat kepala tu main yg match shape n masukkan dlm tu.. tp sgt kretip zahirul tu.. nampak cam BOB the Builder plak..


nak bertukar...

bertukar apa?? bertukar dr disposible diapers kepada CLoTh DIapErs.. (ape tu???) Lampin kain yg mak2 kita pakai cam zaman dolu2??? adakah nak back to the past??? ooohhh.. tidak!!!!
Bukan.. ni cloth diapers yg moden.. Cloth diaper (CD) ni sama gak macam disposible diapers (DD) cuma dia punyer diaper cover n soaker (kain yg menyerap air kencing..) boleh dibasuh.. Zahirul belum cuba CD ni lagik.. tp aku dah order.. ada beberapa helai on the way nak sampai.. kalo kengkawan nak tau pasal CD ni boleh baca kat sini atau kat sini
ni la rupanya CD tuh.. actually ada byk jenis n brand.. yg ni adalah jenis pocket diapers..

Nape nak bertukar???
sbb.. satu, nak jimat (long term calculation..) ye la, beli disposible diapers , 1 keping jatuh +/-0.60sen )itu kalo yg murah.. kalo yg mahal.. +/-1.00.. pastu lepas pakai buang.. rugi kan?? kalo CD ni, soaker dia boleh basuh.. n pakai balik.. basuh.. pakai balik.. lebih kurang sampai 2-3 tahun.. kalo ada adik.. boleh share ngan adik.. jimat kan???
pasal jimat ni.. satu CD boleh pakai sampai besar sbb selain dr beli yg ikut saiz boleh beli jenis 'one size' camni..

lagik satu.. nak savekan enviroment.. kurangkan sampah yg dibuang.. then, jaga kesihatan.. as usual, bahan2 yg diguna utk buat DD tu adalah kertas, bahan kimia.. dll yg boleh menjejaskan kesihatan.. huhu.. cam karam singh walia pulak aku nih..
(psstt.. bila tgk gambo bebudak pakai CD ni.. especially ngan corak yg cantik2.. errmmm.. cute betul diorg ni..)

actually ah agak lama nak bertukar dr DD ke CD ni.. memula nak tukar tu, agak2 tak confident.. ye la, camne kalo tgh jenjalan zahirul poopoo?? camne nak simpan Cd yg dah ada uukuuk tuh?? pastu tu pasal kos.. ye la nak beli satu CD tu bukannye murah.. 1 CD yg paling murah dalaM 35-40 hinggit!!! pastu dok pikir nak beli brape.. calculate.. hoooo.. mau ratus2.. bila baca.. surf internet.. akhirnya.. aku bertukar jugak ke Cloth diapers..
harap2 sumenya berjalan lancar.. nanti bila zahirul dah pakai.. akan ku updatekan kat sini.. okey..


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net