nhalilah's FotoPage

By: nhalilah buari

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 13-Oct-2008 03:42 Email | Share | Bookmark
.:PoSt AiDILfiTRi..

selamat Hari Raya Aidilfitri.. maaf Zahir & batin utk kengkawan sume...

ini dia laporan hari raya edisi 1.. nape edisi 1??? ada byk gambar raye ke??? jwpnnya: tidak jugak.. sbb.. tak sempat nak megedit gambo2 yg ciput tu.. tambah pulak naik keje lepas cuti raya ni.. tak tau la pasal apa keje cam tak abis2.. tak siap keje, dah tambah keje lain.. boleh gitu??? weiii.. jgn la dera aku.. bwk2 la bersabar.. bagi staf mu ini bernafas skit.. ini tak.. cam bernafas dalam lumpur.. tercungap2... (agak2 boss dengar tak?? ke???buat2 tak dengar.. )

ok.. ni cuma intro jek pasal raya hari tu.. akan ku cuba update dalam masa terdekat ni..

tahun ni kami berhari raya di Johor.. yahooooo!!! dapat balik kg aku... (tenkui ye abang... setelah di pujuk rayu...) kami bertolak hari selasa. Jalan masa tu mmg tak jem.. balik ke Johor lambat skit sbb teman kan MIL kat Kg.Pandan.. sampai kat umah mak di Kota Tinggi Johor masa buka puasa..

Malam tu kami tengok live show bunga api.. Ini bukannye show bunga api yg banyak asap tu taw.. bunga api ala2 mlm new year gitu.. meriah gile kat kg aku ni.. lepas umah sebelah kanan.. umah sebelah kiri pulak.. pastu umah depan.. umah belakang.. agak2 ada la dalam 10 sesi diorg berbalas buat pertunjukkan.. Umah kami?? umah kami agak bersopan santun.. takde show bunga api.. al-maklum la sume pompuan.. yg ada bunga api yg banyak asap tuh.. adik yg kecik tu lepas gian nak main bunga api..

masa show bunga api, kitorg satu famili dok kat beranda umah..sambil kepala dongak ke langit.. pergh... mau dalam sejam lebih tu.. Si zahirul pon syok gak.. mulut tu asik cakap.. "pom.. pom.. pom.."

aik citer pasal bunga api.. tak masak ke?? sejak mak pindah kat Felda air tawar 4 tu.. bila maghrib jek sume dah selesai masak.. sbbnya, lepas maghrib jiran tetangga akan berbalas juadah raya.. siap hantar 1 dulang lagik.. abis penuh meja ngan lauk pauk.. ketupat.. rendang kat atas meja..

Lauk raya tahun ni.. sama jek ngan tahun2 yg lepas.. ketupat, lepat pulut.. kuah kacang.. rendang & lodeh.. malam tu, masa buka pose.. aku dah tak pandang nasi.. makan ketupat ngan lodeh.. perghhh!!! makan cam hingat..

pagi raya.. disebabkan melenjan di mlm raya..ini la akibatnya.. huhu..

Tema tahun ni.. ialah pink ala2 peach kaler.. 1st zahirul pakai baju melayu.. amboi2.. ensem pulak anak teruna ku ini.. kebetulan pulak warna agak2 sama ngan famili aku.. kiranya ala2 sedondon gitu..

ni pulak aksi yg smenyenangkan & memanaskan hati pagi2 raya.. harap byk2 bersabau..

bersambung di edisi yg akan datang..


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net