nhalilah's FotoPage

By: nhalilah buari

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  >  >>]    [Archive]
Monday, 17-Mar-2008 05:08 Email | Share | | Bookmark
Zahirul Jumpe Puteri

puteri ngan berus lidahnye..
terbalik la..
zahirul kejar camera!!
View all 22 photos...
Last weekend.. papa xde kat umah lagi.. Hari sabtu lepas Subuh baru bertolak ke KT. Pagi tu pukul 5.30am Zahirul dah bangun, bila tengok papa n mama pon dah bangun.. dia tanak tido lepas bagi susu.. Pastu, dia pun sibuk gak ke hulu.. ke hilir.. bila tengok mama sibuk siapkan barang2 papa..

Lepas papa pegi.. Zahirul mandi, makan n tido around pukul 8.30am.. bila dia bangun, mama pun decided nak pi umah MIL kat Kg.Pandan.. Lama gak mama memunculkan diri ke sana.. ye la.. asik busy jek.. 11.00am kami pun bertolak dr umah..

On d way ke sana.. tiba2 tingkap sebelah tpt Zahirul mula turun.. bila lalu kat bumper, tingkat tu turun lagi.. sikit.. sikit.. lastly kat area Sg.Besi, tingkat tu dah turun 3/4. Jalan jem la pulak nak masuk ke Bulatan Kg.Pandan tu.. Mama try to be cool.. dlm hati cuak gak.. mana la tau ada org yg naik motor kat sebelah kereta ni.. acu pisau ke haper ke.. kat zahirul.. mau meraung mama..

sambil2 tu mata dok melilau tengok kiri kanan.. kot2 ada workshop.. lastly jumpe workshop kat Desa Pandan.. Suh pomen tu tengokkan kereta.. dia kata kebel dah rosak.. tukar kabel.. melayang 65 hinngit... abis duit aku.. kena claim ngan menteri kewangan nih.. Pastu MIL dah call sbb x sampai2 lagi kat umah... sori yek che.. ada masalah teknikal skit..

Sampai kat umah, trus lunch ngan MIL.. dia tunggu menantu dia ni sampai baru nak lunch.. masa ni dah dekat pukul 3.30pm.. lapar gile!! kat umah ni adik ipar yg bongsu ada kat umah.. PIL tgh berehat sbb dia x berapa sihat.. MIL masak nasi berlauk (ikan tongkol masak gulai lemak style kelantan), udang goreng kunyit, sayur kangkung goreng, ikan gelama goreng n sambal belacan dengan mangga.. pergghh!! dah tak pandang kiri kanan dah masa tuh!! Sementara kitorg lunch, Zahirul main kat hall dengan dia punye sepupu..

Ni la sepupu Zahirul.. anak Paksu Mizan..












Friday, 7-Mar-2008 09:57 Email | Share | | Bookmark
My "Sepotcar"

zahirul's new 'sepotcar'
side view
mula2 masuk.. blur je..
View all 18 photos...
Zahirul was so excited.. agak lama jugak saya dan dear hubby discuss pasal ni.. especially bila masa yg sesuai untuk beli. Ada orang kata, jangan beli kalo anak belum pandai duduk.. betul ke?? Bila zahirul dah mula nak blaja duduk.. so we decided to have it.

We've bought for him a new walker. Papa always refer it as zahirul's 'sepotcar'. Kelakar gak bila dengar papa kata " Zahirul dok dalam ni yek.. mahal tau papa belikan kereta ferari ni.. ni kereta sepot tau.. "



Memula tu, Zahirul merengek2 je.. maybe dia rasa cam kena kurung bila dok dalam tu.. ye la, dia tak pandai nak gerakkan walker tu.. asik berpusing setempat je.. pastu asik gear reverse je.. bila dah pandai sket.. asik jln mengiring je.. cam ketam.. tu belum pandai lagi..



Masa ni zahirul dah expert.. asik ke hulu.. ke hilir.. abis satu umah dia explore.. syok la dia, dok dalam tu, tangan tu boleh la mencapai apa2 yg patut.. jap nak capai tu.. pastu mulut mama mula la.. "Zahiruuulll!! jangan main mama punye printer!!" "Zahiruuuulll.. jangan tarik alas tangan tu..."
Punye la laju bawak sepotcar dia tu.. kdg2 tu, masuk kerete je terus gerak gear 5.. sakit gak kaki mama kena gilis..



Sejak ada walker ni.. senang la skit mama nak buat keje.. Tp kalo mama saje buat dek.. biar dia dlm tu lama2.. mula la bosan.. buat-buat muka sedey.. muka kesian.. mintak dikeluarkan..


Quote:
LeEn: aku pun sama cam ko gak.. tiap kali zahirul cuit itu.. cuit ini.. mula la mulut aku pun x reti dia..
dOd: aunty dilla nak tlg modified zahirul punye kete?? bolehhh..
kamalina: sbb tu la saya pun tunggu zahirul dah blh duduk baru beli.. haah la.. nape ek bdk2 suka rebut remote tu?? mesti nak controll tv tuh..
sitione: eceehh.. kak ct yg 'cool'.. mulut saya ni mmg x blh diam.. zahirul skrg ni dah 7 mths.
zmy: tu la pasal.. saya ada baca gak pasal kontrovesi pakai walker tu.. at last papa dia beli gak sbb zahirul dah pandai duduk n masa tu dia dah blaja berdiri sambil paut tepi kerusi.. x blh suh dia dok lama2 kat situ.. zahirul cepat boring!! muaaahh gak utk aunty zaiton..
bid: mmg aku x blh letak dia lama2 dlm tu.. suka buat muka kesian suh kuarkan.. pastu kalo lama sgt ngamok2 kat dlm tu.. last2 meraung2 nangis.. biasanya letak zahirul bila aku nak mandi n masak.
umi solehah yusof: mmg makin laju langkah dia..
mama aqiel: salam perkenalan gak.. blh la zahirul kawan ngan aqiel..
ed: saya pun suka gak..
jeff: betul tu bro.. kdg2 x terkejar gak..
jenny: mana raaiq punye sepotcar?? nak tengok gak aksi raaiq kat dlm tu.. hehehe.. nak tumbuh gigi ek..
epet: lebih kurang cam tu gak la..
lieya latif: mmg betul tu.. kdg2 tu malas nak letak dia kat dlm tu.. x terkejer mama dia ni..
eli: mama dia ni pun pakai kete proton jek tau.. sama cam ko..
apis: bila la aku nak merasa naik kete sport..
Daalia: mmg seronok dia tu.. tp kalo lama2 dok dlm tu.. mau melalak gak..
wilda: u r right!! selalunye dia dok dlm tu bila saya mak masak ke.. nak mandi ke..
hijanahhafiizhsakura: hebaattt!! mana nak dpt ferarri model camtu..
misliha:
k w: saya x pernah pun ada experience cam tu..
ana:
Ouled Kenitra: antar servis?? mau rabak poket omak dia ni.. kete sepot tu..



Saturday, 1-Mar-2008 15:29 Email | Share | | Bookmark
only me n zahirul..

chilie souce..
soy souce..
soup..
View all 14 photos...
Zahirul dah tido sejak pukul 7.30pm tadi.. boring nak tengok tv.. so layan fp jap...

Hujung minggu kali ni hanya tinggal mama dgn Zahirul je kat umah.. Papa kena outstesen ke Kuala Terengganu.. actually last 2 weeks pun dah pegi sana, weekend ni pegi lagi.. dan selang 2 minggu lagi zahirul n mama akan ditinggalkan lagik.. huhu.. boringnyer weekend ni xde papa disisi kite kan?? xpe la.. papa pegi for our own good.. carik rezeki..

Papa bertolak tghari.. takde la nak pegi awal2 sgt.. hari ni bukan boleh wat pe pun.. job kat sana tu kena wat esok (Ahad).. kat terengganu dorg start keje hari Ahad..

Semalam papa bgtau nak makan nasik ayam hari ni sblm bertolak.. tanye kat mama "reti tak buat nasik ayam? bahan2 dah beli balik keje tadi.." mama kata "boleh aje.." suke tunjuk terror.. padahal seumur hidup tak pernah wat nasik tu.. dalam kepala dah terbayang2 mereka yg terror masak kat fp ni.. cam kak rin, mamaFami, kamalina.. dan lelain tu.. so blm tido bukak fp.. carik resepi nasik ayam tu.. and Thanks to mamaFami for the recipe of nasi ayam..





(mesti pelik kan nasik ayam biasanye warna putih @ kuning. tp aku punye versi warna coklat.. hehe sbnrnye pakai brown rice.. sbb papa makan beras jenis tu.. )

set of nasi ayam.. 1st trial..


And.. for zahirul I made a very special Apple n Pear puree.. sedap tak sayang??



senang je nak wat ni.. amik 2 biji epal n sebiji pear, buang kulit n potong dadu. Pastu rebus lebih kurang 5 - 10 minit.. then lenyek2 sampai lumat.. tambah secubit cinnamon powder.. tadaaaa.. dah siap..

zahirul suka sangat.. sbb rasanya manis.. walaupun x tambah gula.. sekali sekala tukar selera.. asik2 makan bubur.. kentang lenyek.. labu lenyek.. try yg manis pulak ye..

Papa bertolak lepas lunch n akan pulang esok malam.. take care dear.. n we gonna miss u..

Petang tadi.. tetiba je angin rajin datang.. so buat la kek marble.. resepi carik kat google.. senang je, n measurement pun pakai cup je.. lagik la suke sbb kat umah xde measure scale..
mama terpaksa pakai loyang leper sbb loyang kek xde.. hentam je la labu... janji jadik n the most important things yeklah.. boleh dimakan.. Tujuan buat kek tu selain utk snack.. adalah 4 dinner also. malas nak masak dinner sbb tinggal sorg je.. but, Zahirul suke sangat.. makan 3 slice as a dinner..



Quote:
to kat ct.. (sitione) yg nak resepi kek marble ni.. saya paste jek la kat sini yek.. slamat mencuba.. kalo ghajin wat le lebih2.. pos kat zahirul kat mesia nih.. dia suke makan kek..

Marble Cake - allrecepi.com

2 cups all purpose flour ( I used selfrising flour so no need to used baking powder)
2 tspn baking powder
1/2 tsp salt
1 cup white sugar (I used castor sugar)
1/2 cup butter
2 eggs
1 tsp vanilla extract
1 cup milk
2 tbsp unsweetened cocoa powder

Method:
1.Preheat oven 175 degree, grease 9'' round baking tin ( saya pakai loyang kuih talam.. tu jek yg ada.. hantam je la..) with butter n sprinkle with flour
2.Sift flour and baking powder thrice. Set aside.
3.Place butter and sugar into bowl and mix until creamy n light with mixer.
4.Add eggs (one at a time) and beating well then add in vanilla extract.
5. add in flour and milk altenately and mix in slow speed
6. devide the batter into two and put in cocoa powder into one of it then mix well.
7. pour the vanilla and cocoa batter altenately, layer by layer into baking tin.
7. Bake in a preheated oven for 40 - 45 minutes

psst.. kak ct: mesti ni dah dapat oven dr owner umah.. so, selamat mencuba..


Lepas mandikan Zahirul petang tadi, masa mama tgh tengok tv.. tetibe jek Zahirul tonggeng2.. pastu dia duduk.. tegak je badan dia.. mama pun cepat2 amik camera n snap 2-3 picture..
kalau ada baca entry yg lepas, ada bgtau yg Zahirul nak blaja duduk, masa tu blh duduk tp kena support tangan kat depan.. dan duduk pun sekejap je.. tp hari ni dah x perlu nak support.. lama pulak tu.. huhu.. punye la excited, trus call papa bgtau..



Quote:
Jeff: bab2 makan ni mmg best.. lg best kalo food yg disediakan langsai sumenye..
Mr Bye: kiranye ko nih terror gak ar bab2 memasak ni.. cikgu sejarah F5 aku tu pompuan.. mmg aku suke dia ajo.. best jek.. cikgu-cikgi yg sblm ni cam ngantok je diorg ajo..
sitione: buat.. jgn x buat.. tu dah pastekan recepinye.. nanti upload dlm fp yek.. nak tengok.. selamat membaking..
MamaFaMi: nanti nak cube recepi yg lain pulak.. haah.. brown rice tu baik tuk ksihatan.. memula tu rasa pelik je.. pastu lelama tekak dah blh terima..
Wilda: fav akak sekeluarga.. simple je kek ni..
mrs themint: sedap ek.. xde la sangat.. biasa2 je.. 1st trial..
lieya_latif: betul tu.. skrg ni, zahirul mmg dah mula nak memanjat sana.. manjat sini.. nak blaja berdiri la tu.. yippie..
korok:
Daalia: ala.. setakat nasik ayam ni.. kacang jek buat akak yg dah terror wat kek.. cupcakek.. tart.. siap mendeco2 lagik tu.. caya la
FarEast: moh dtg umah.. nanti saya masakkan..
pian: nak wat camne.. sila la menjamu mata tu..
apis: yg mana ko terliur tu? yg zahirul punye ek.. dtg la umah.. tp roger dulu.. nanti aku masakkan yg spesel tuk ko.. psst.. tp aku sebenarnya x pandai masak..
eli: masa masak nasik ayam ni zahirul tgh tido.. elok la tu.. senang aku nak wat keje.. kalo x tido.. aku letak dia kat walker..
kamalina: simple yet.. delicious.. betul tu kak..saya yg terlebih excited bila zahirul dah pandai duduk..
baning: nape x blh makan ayam?? allergi ke??
bidah: dtg ar umah aku.. nanti aku masak.. ecehh... cam terror masak.. huhu..
jenny: nanti aku wat entry utk baby food.. spesel utk ko..
wati: 1st trial.. boleh laa..
Ouled Kenitra:
ed: masak utk yg tersayang.. memang rasa berbaloi...


Tuesday, 26-Feb-2008 16:59 Email | Share | | Bookmark
Ape yang aku buat??!!

tugasan aku
suke gambo ni..
 
View all 11 photos...
.. ada bbrp kengkawan yg singgah kat fp ni.. tp x hupdet2 entry yg baru. Ape yang aku buat?? bizi sangat ke aku lately ni?? agak2 bizi la jugak.. Sebenarnye nak buat entry pasal Zahirul.. yela ada perkembangan terbaru.. tp sbb ada yg bertanye apa yg aku buat sampai x hupdet fp ni.. so aku bgtau la sikit2 keje2 aku yg x seberape tu..

Beberapa minggu kebelakangan ni, selain dr bz dgn patient2 aku.. aku telah diberi tugasan oleh supervisor aku..

"Hah?? ade tugasan?? tugasan ape? senang ke.. susah? mintak2 la yg senang2.. dan yg kacang2 je.." tu yg terlintas dlm pikiran aku masa tu..

"Saya nak awak buat 1 artikel untuk dihantar ke journal.. buat bahasa melayu.. hantar ke local journal.." la.. wat artikel.. berlagak sungguh aku masa tu.. ye la konon2 tu rasa cam senang je nak buat..

"saya nak tengok draft minggu depan" kata supervisor aku.. "minggu depan ye?? ok.. insyaAllah.." tu je yg aku jawab.. ye la dpn2 kena la tunjuk terror.. tp dlm hati.. hah!!! nak minggu depan?? mana nak baca past research.. nak baca buku.. nak wat artikel tu bukan boleh main taram je main tulis sesuka hati.. tiap2 fakta kena ada proof dr kajian2 yg lepas..

Nah! amik.. padan muke aku.. boleh ke aku siap minggu depan?? nape la x mintak 2 minggu ke.. On d way balik ke umah hari tu.. sampai la malam tu.. kepala otak asyik pikir artikel... artikel.. artikel.. mak aii!! aku ni dah kena sampuk ke hapa?? ye la.. kenala pikir camne nak buat.. nak draft camne.. cukup ke bahan yg ada..

Bila dah carik bahan2.. baca past research.. buku.. aku pun mula merangka.. mengarang.. menggoreng.. supaya cerita yg aku tulis tu jadik sedap dibaca.. kalu blh biar yg baca tu terpaku dek ke'best'an artikel aku tu.. especially supervisor aku.. Oleh kerana, aku begitu tekun buat tugasan tu.. maka.. ada satu hari tu.. dear hubby tlh membuat spotcheck ke bilik study yg sejak akhir2 ni selalu ditutup pintunya.. " aik?? ni bilik ke tongkang pecah?" selamba je En. Zaidi tu cakap camtu.. nasib baik x terguris hati.. "takkan la nak kemas lagik.. journal2 n buku2 tu tak abis baca lagik.. kalu simpan, nanti nak kena kuar balik.. dah siap nanti, kemas la balik". ala.. setakat bilik ni jek bersepah.. hall, dapur, bedroom.. sume ok pe.. aku kan istri solehah..




Hah.. ni baru tengok meja.. tu aku x snap yg kat lantai.. mau ade yg terpengsan kang..

setelah hampir 2 minggu baru aku dapat siapkan.. Ye la.. mana blh nak siapkan seminggu.. 1st time buat artikel ni.. kalu supervisor aku tu memang la dah terror.. seminggu jek blh siap.. aku yg beginner ni kena amik masa skit..sibbaik supervisor tu sporting. dapat menerima aku seadanya muahh!! thanx supervisor..

So.. ini la hasilnye tugasan aku.. (atas sbb ttnt, aku capture sikit je.. kalau la supervisor aku tau aku post gambo ni kat sini mamposs aku.. benda x publish lagik ni..)



Masa submit artikel tu.. supervisor aku dok belek2 job yg aku dah berjaya siapkan.. berdebar2 gak..
"layout ni dah ikut cam yg saya bagi awak?" "Dah.. cuma untuk particular corespondent author je belum.."
"20 journal je reference awak?" "kenapa? 20 tu tak cukup ke??" dalam hati aku.. nak kena tambah lagik ke?? yg ada tu pun aku dah tak tau nak tulis apa lagik.. kang aku main goreng.. mau yg x berkenanan pun ditulis sama.. tp depan supervisor aku tu, aku senyum je..
"Awak jadik 1st author.. bukan saya.. kan awak yg tulis ni sume.." aku cume senyum simpul jek.. tp masa yg sama cam nak kembang jek lubang idung ni..
"camne? ok ke artikel tu?" ecehhh.. aku pulak yg bertanye.. "Hmmm.. nanti saya baca.. lepas ni awak buat lagik satu artikel ye.. part yg lain pulak.. nanti saya edit.. nak hantar ke conference kat Montreal.." Hah!! kena buat lagik..??!@#$

Disebabkan aritu dah janji dgn dear hubby.. so aku pun kemas balik la bilik yg disangka tongkang pecah.. ala.. kalu x cakap pun mmg aku nak kemas pun..




kepada kengkawan sume.. thanx for dropping by.. also for all comments.. i really appreciate it.. lastly.. layan la gambo tangan zahirul tu..



Quote:
idzwanjunaidi: cute eh?? thanks..
rinnchan: takdenye hebat kak rinn.. sgt mencabar bila blaja n ada anak.. macam2 dugaan.. dok kat dpn mrsmbp? kalau kenal kak rin masa tu.. harus serbu umah akak.. sbb blh makan sedap2..
sitione: salam perkenalan.. temban ke? tu baru tengok tgn.. lum tgk muka lagik..
Daalia: mmg bz skit masa tu.. nak gigit? saya pun selalu je gigit zahirul tu.. gigit2 manja..
baning: saya pon sukeee..
Mummy Irdina&Arissa : sy x keje.. tgh blaja.. syembam ye anak say tu?? hehehe
green-apple: pernah dok sana? sy dok sana 2 taun je.. f4 n f5.. kat situ.. tenang je.. xde jem kan..
srsfeqah: lum publish lagi.. tgn je.. asik2 tunjuk muka je.. nanti org boring la pulak..
Mr. Bye: haah.. bz skit.. betul ke jwpn aku tu tepat??
umisolehahyusof: salam perkenalan.. x kesah kawan ngan sesape..
kamalina: segebu2 tgn zahirul.. gebu lagik cupcake yg akak buat..
meorjay: yup.. kdg2 tu x larat nak baca..
ojie: ojie.. mata ko tu sungguh tajam.. terselit kat situ pun ko blh tau buku apa.. kagum aku almaklum la ko kan che'gu.. mmg buku teks bm.. aku wat reading text utk assess reding performance among skool children...
LeEn: carik.. jgn x carik..
Jenny: aku kdg2 tu sampai rasa nak muntah baca journal2 tu..
mama adee: dah tau umah kite.. meh la jemput dtg ke umah.. bwk adee skali..
farEast: saya pulak kalu kemas sgt..mmg x blh wat keja.. kena sepah2 skit baru ada semangat
whooz: haah jiran sblh je.. nanti kite set makan kat kg baru..
bid: hitam ke.. putih ke.. same je bid.. baby sumenye comel2 belaka..
wilda: nenek dia kata.. kaki cam drumstik kfc.. thanks 4 added me..
yut: belum antar tesis lagik.. tu nak publish artikel.. mmg tembam dak zahirul ni..


Monday, 11-Feb-2008 18:04 Email | Share | | Bookmark
We meet again.. after 11 years...

kite sekelas..
girls
boys
View all 35 photos...
Entry kali ini memang mengimbau nostagia dan kenangan lama.. (syahdunya.. )

Saya dulu masa upper form, bersekolah di Maktab Rendah Sains Mara (MRSM) Balik Pulau, Jalan Pondok Upeh, Balik Pulau, Pulau Pinang. Maktab aku ni jauh.. nak pi sana kena la lalu jalan yang mencabar.. berpusing2 macam jalan kat Bukit Putus (nak ke K.Pilah) tapi jalannya tepi lereng bukit.. bukit2 tu pulak penuh dengan pokok durian.. siap ada jaring tu... owner dia x mo durian tu jatuh kat jalan ... Ye la.. jaga keselamatan pengguna jalanraya.. kelas aku Kelas 5D. masa form 4.. 4D. Ni la gambo kitorang bebudak kelas 5D..



the girls.. (kitorg mmg suke bergambo sakan!! )


from left: ani, fatin, kina, linda, yanti, ojie, naim, aku, lina, niknur n ijan

boys.. (control macho.. )


from left: ewoks, azam, om, syahir, hare, kelam, fizi, zaki, nikpau, KA, man bulat n azry

ni gambo formal.. maintain jer.. almaklum la muka nak masuk majalah sekolah tu.. isk.. isk.. kalu masuk tv ke sokkabo ke.. camne la gayanya..



ni la aku masa kat maktab.. dulu aku.... skrg aku dah sedikit @#$^&.. sikit jer tau.. belakang tu adalah kelas aku. kelas tepi padang. kalu boring cikgu ajar..mata melilau tengok padang. Harus kena jerkah ngan cikgu



Atas cadangan syahir.. n ojie.. (thanx to both of u.. ) jadi jugak events makan2 n gathering ala2 reunion untuk bebudak kelas 5D MRSM Balik Pulau Class of 1997.. jenuh gak nak contact.. sebbaik ada frendster (ramai gak budak2 kelas D ni yg join).. senang sikit.. Akhirnya kita jumpa kembali pada CNY yg lepas.. lama betul tu tak jumpe korang!! ye la, masa berlalu sangat pantas.. sekejap je dah 11 tahun.. yang pastinya berbeza tempat, beza penampilan dan ada beberapa perubahan yang dah berlaku..

Reunion tu buat kat Restoran Rebung. Susah jugak nak pilih tempat.. sugesstion dari kengkawan, restoran bisik@jln ampang, tupai-tupai, victoria station n restoran rebung.. Restoran ni Chef Ismail + angkasawan negara (sheikh muzzafar) yang punya.. best la tempat ni.. I fully rekomen this place to anyone yg nak wat makan2.. (chef ismail.. dah tolong promote nih.. boleh la bagi lunch free kot ) Tempat ini sangat cosy. tak macam makan kat kedai.. macam makan kat umah.. tambah pulak chef Ismail yang ramah mesra itu.. serta telah sudi n sukarela menjaga zahirul.. senang la mama nak makan n borak2



serta food yang memang sedap!! yummylicious!! mostly masakan N9.. n resonable price..



Mereka2 yang berjaya dihubungi adalah.. Syahir.. Ojie.. NikPau.. Ijan.. Linda.. Ani.. n aku.. yang dihubungi, tp x dapat menghadirkan diri (dgn alasan masing2..next time buat, jgn x datang tau!!) kelam, om, fizi, azam .. yg lelain tu.. nanti kitorg try carik korang ye..











ani n linda



ijan.. ojie.. anie..

Nikpau.. ijan.. ani.. n aku, kitorng ni dah jumpe soulmate masing2.. so, pasangan masing2 pun join jugak.. aku jer yg bawak anak.. ani baru dapat baby girl.. ijan dah dua.. nikpau?? coming soon kot?? dia ni newly wed!! pengantin baru.. kalu aku n dear hubby? pengantin lama
ojie n syahir.. still single mingle lagik.. ke korang ni dah berpunya.. tp x mo bagtau..







acara kali ini adalah makan2 n borak2.. banyak jugak la berborak dari makan (walaupun food dia sedap..) antara yang diperkatakan..

1. "kite ni dulu gaduh boys dgn girls.. tp gaduh2 pun boleh menang tu pentomen masa minggu aktiviti..."
2. "banyak jugak yang kite menangkan??"
3. "aku x boleh lupa la.. aku kena berlakon jadik rama2.. siap pakai baju kelawar tu.."
4. "masa tu, aku x berlakon la, aku jadik narrator tuk pentomen tu.. ko ingat tak lagu Lautan dalam??"
5. "aku x boleh lupa la masa gaduh2 dulu.. sian @#$^& (nama dirahsiakan), dia yg baik tu pun kena gak dgn budak lelaki.. sape ar yang letak batu dalam beg dia?? berat tu.. pastu, marah betul dia.."
6. "sape ar yang curik album budak lelaki??"
7. "sape?? bukan aku curik la.."
8. "napa aku tak ingat peristiwa tu?? means bukan aku la.."
9. "haaah.. aku ingat.. @#$%^& (nama dirahsiakan) yang amik.. dia mengaku.."
10. "ala.. bukan ada gambo apa pun kat dlm album tu.. bukan aku amik.. tp... @#$%^"
11. "aku nak tanye ni.. siapa yang letak rantai n mangga (padlock) kat kerusi aku?? bila aku tukar kerusi, esoknya mesti kerusi yg sama yg ada rantai n mangga tu still kat meja aku?? sapa ar?"

banyak lagik la.. ye la 2 tahun tu kat maktab.. banyak events.. peristiwa, kenangan suka, duka, pahit n manis yang berlaku.. Eh.. korang, ingat lagik tak gambo2 ni.. masa kite muda2 dulu.. geeee, muda tu.. (tak larat!!)

ni masa kite BBQ party.. nak buat perap ayam tu.. kita wat kat bilik cikgu Jue.. cikgu BM kite.. perrgghh.. jenuh tu nak buat.. nak Bbq petang, pagi2 lagik kite budak2 pompuan dah start blander apa2 yang patut.. supaya ayam tu sedap.. seperti biasa.. sambil bakar2 ayam... (yang membakar 2-3 org jer.. yang lelain tu dok tepi tempat bakar untuk bergambo.. dah abis bbq kite bgambo pulak kat tangki $%^&*... tp aku x upload gambo tu.. bestnyer.. bestnyer..



yang membakar 2-3 org jer.. lelain to dok posing



ngan ojie..



tgh mengasap arang..


makan2.. sedap la ayam bbq tu?

ni masa kite budak2 pompuan kuar maktab atas alasan berjogging.. tp kite telah jog sampai umah teacher Rosnah untuk tengok baby dia..



Linda ingat tak masa ni?? berianya ko posing.. aku, lina n kina kat blkg tu..



Actually banyak gambo2 lama nak upload.. lain kali la pulak ye.. lastly.. best ar dapat jumpe korang (w/pun hanya 7 org..) sbb kie dah lama x jumpe.. ni sesi bgambo sebelum balik.. Hope to meet u all again..





Quote:
dOd: dulu saya dok bangi fasa 3.. la ni tidak lagi.. nak amik gambo baby zahirul?? cam best je bunyinye

ed: thanx dud..

lieya latif: dah 11 tahun x jumpe.. kat rebung tu mmg best.. cosy.. nice food.. u must try n thanx 4 dropping by..

Mr Bye: memang seronok.. gambo2 lama saya kat album tu masih tsimpan rapi.. hope anak cucu still blh tengok..

jenny: best.. kitorg ni tetiba je dtg idea nak wat gathering.. menjadik la pulak..

ani: yup.. harap2 dapat wat lagi.. jumpe korang lagi.. kat memana pun x kisah..

om: nanti kite wat lagi.. kitorg make sure date tu nko bisa menghadirkan diri.. best ke dok lelama kat indon tu???

eroy: lamanya tak jumpe ko.. windu.. nanti aku email ko.. untuk mjawab segala pertanyaan mu itu..

apis: memula tu aku blur.. bila dipikir2kan semula baru aku paham.. kes ko tu memang spesel skit..

eli: reunion batch 96/97.. sape nak organise?? aku tanak.. tp kalu wat nak gak join..

mama adee: jgn ar cakap camtu.. kembang lubang idung.. hikhikhik.. tu zaman dolu2.. skrg, wajah n figureku menampakkan aku yg dah beranak 1.. huhu..

jeff: u r right bro.. bila bertemu setelah sekian lama memang kita sendiri dapat rasakan bagaimana masa telah berlalu meninggalkan kita...

lina: syahdu kan.. ingat mase dulu2.. nanti blh wat lagi.. ko mesti dtg tau..

conan: mrsm=maresma=majusco.. dimana2 pun kite mmg serumpun ingatkan awak kawan sekul sy.. bargas gak namanya..

ieda: ingat2 balik kisah lama kekdg tu gelak sendiri..

whooz: maktab tu mmg kecik je.. gambo MGR tu mmg ada.. tp x upload.. ojie upload gambo tu.. hikhik.. Merry Go Round tu.. yukss

ojie: syahdu kan.. hihikk nanti nak wat lagik.. sape yg bengang tu?? biasa la.. zaman sekul.. kdg2 tu comot skit.. gambo aku tu amik masa sblum msk maktab.. innocent jer..

zai kulim:

Amal: agak bahagia la jugak.. ko bile lagik??

zaiton yatim: kat rebung tu mmg best.. cam makan kat umah jer.. so cozy enviroment, cuma lps makan kena la bayo

Daalia: betul tu kak lia.. mmg x hingat yg kite ni bini org.. bila jumpe rasa cam muda remaja je.. sbb dok citer pasal skolah dulu2..

pizoh: aku hot stuff?? tak mungkin.. aku kan innocent je dulu2 nko tu yg HOT STUFF.. kalu x camne ko blh bercintun + berkawen ngan bdk maktab.. .. mama adee jgn percaya ckp si pizoh tu..

Cha Er: nanti kite wat lagik..

FarEast: best.. best.. mmg best..

mummy Irdina & Arrissa: Try la kat rebung tu.. gerenti nest.. tambah pulak chef yg ramah mesra tu..

zmy: busy la sikit.. tu yg x update lagik.. tp nak hupdet la ni..



[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net