nhalilah's FotoPage

By: nhalilah buari

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 15-Jul-2008 01:59 Email | Share | | Bookmark
.: WhAts NeW???

Lately ni rasa cam terkejar ngan masa.. byk betul keje n assignment yg nak kena buat.. rasa cam tak boleh nak bernafas.. tercungap2 nak kejar sume dateline.. dlm hati tu mmg nak update fp ni.. bila pikirkan priority.. ketepikan dulu niat nak update.. hari ni amik masa skit update.. edit gambo pun cincai2 jek.. rasanye bukan Zahirul jek yg busy bee.. Mama Zahirul pun dah berjangkit virus busy bee ni..

apa terbaru ttg Zahirul?? yahuuu... zahirul dah dapat lesen.. lesen apa?? lesen kaki daaa... uuuiiiihhh!!! eksen betul skrg ni.. asik jalan jek kejanya... actually zahirul dah boleh jalan masa 10 bulan lagik.. tp masa tu cuma boleh 2-3 langkah je.. pastu terduduk.. tak tau la apasal.. takut ke.. muntut tu berat kot.. kuikuikui tp masa 7hb hari tu genap umur Zahirul 11 bulan.. dia mmg dah boleh melangkah banyak.. dr bilik ke hall... dr hall dia pegi dapur.. Zahirul pun dah boleh bangun berdiri ngan sendiri tanpa pengang apa-apa.. excited betul mama n papa.. lepas ni boleh la jalan kat soping mall tak payah bawak stroller.. kadang2 tu bila tengok Zahirul jalan.. terkedek-kedek.. nak glak pun ada.. cam penguin jek.. hikhikhik..

okie dokie... takmo citer panjang.. layan piccas n aksi2 Zahirul yek..


Ni pulak kena tag ngan kak nur.. ibu 3A.. my first time..

Pada kengkawan sume.. thanks sudi singgah.. jenguk fp ni.. nanti slow2 kite layan fp kengkawan sume ye..


Monday, 30-Jun-2008 15:51 Email | Share | | Bookmark
.:The busy bee..

erk..purse mama..
ada duit tak??
hihihi.. dah dapat singgit..
View all 12 photos...
Lama betul tak update.. sedikit busy ngan assignment n family matter... alhamdulillah semuanya dah selesai..

lately ni, malas betul nak amik2 gambo.. n sume piccas yg update kali ni amik bbrp minggu yg lepas.. so layan jek la..

Zahirul The busy bee.. yeah.. yeah.. zahirul yg tak boleh dok diam.. n ada jek keje yg dia nak buat n explore..
Zahirul la ni pantang tengok purse mama.. dah pandai bukak.. pastu korek harta karun mama yg ada kat dlm tu.. ermmm.. pandai yek amik duit mama.. eiii.. tu dah dapat singgit pun ada hati nak korek lagik!!!

Masa ni pergi secret recepi kat JJ Equine Park.. lepas amik adik kat kolej mara banting.. suka betul zahirul dapat dok kat high chair tu.. Aku suka kalo dekat restoran ada high chair cenggitu.. sbb ada belt.. sesoooai utk zahirul yg suka melasak.. tak suka yg tpt duduknya pakai tali.. bukan apa, zahirul pernah kakinya terjerlus antara tali tu.. errmm.. tu la akibatnya kalo tak leh dok diam...

orderkan zahirul.. carrot cake.. yummy.. sedap!!

lastly... zahirul.. u r our "cinta hati" .. muuaaahhh... love u sooooo much!!!!!


Tuesday, 17-Jun-2008 00:45 Email | Share | | Bookmark
.:BiLa MamA Uli KeRIa

last week dear hubby beli keledek... biasanya beli keledek yg kulit merah tu utk rebus atau panggang... ubi tu mmg sedap kalo buat cenggitu... tp kali ni beli keledek putih.. mana la sedap nak rebus atau panggang.. so weekend yang lepas pikir punye pikir... aku pun buat la kuih keria.. masa tu hubby takde, dia pi Cherating ada staff day... punye la kedekut punye company... bukannya nak ajak family.. staff jek yg pi... menyampah.. sbb uhuk... uhuk... kena tinggal kat umah.. hubby pulak bersukaria kat sana...

ok citer pasal uli keria.. buat keria ni yg mencabar ialah part sira gula tu.. takut gak tak jadik.. ye la.. aku ni bukan la pro bab2 masak ni.. alhamdulillah jadik..

tp sementara aku dok menguli.. mengoreng.. n sira keria tu... tengok la si zahirul ni.. amboi.. dia pon sibuk gak menguli sana.. menguli sini... aik?? stool hijau kat hall pon dia sorong sampai ke dapur??? abis barang2 kat dapur dikerjakannya...

disebabkan kelasakannya tu.. aku pon letak la zahirul kat hall.. sbb masa tu nak meyira keria tu.. (eceh... takut kosentrasi terganggu... ) pastu aku dengar senyap jek dia kat depan tu.. errmmm... sure ada projek ni.. bila tengok... aiyoooo... ini budak... sabok jek la...

so, ini la hasil keria yg aku buat sesambil melayan si zahirul tu... enjoy betul makan keria.. huhu...

ok.. ni pulak nak wish happy fathers day buat ayah.. Hj. Buari Natiman.. moga panjang umur n diberkati selalu... luv u..



jugak buat papa zahirul... muuuuaaahhh!!! U are a great dad


tak lupa gak buat bapa2 yg aku kenali.. cam.. bro jeff.. baning.. ermmm sapa lagik ek?? yg lain tu tak pasti dah bapa ke belum..





Monday, 9-Jun-2008 08:55 Email | Share | | Bookmark
.:mandi? baca buku? @ lipat baju??:.

bagi dia pakai cap..
tengok tu..
cepat jek tgn nak cabut..
View all 12 photos...
last weekend aku ngan Zahirul yak ke mana2.. cuma dear hubby je pi bersihkan umah sewa sbb tenant baru nak masuk.. mulanya aku pun nak tlg sama.. tp tak jadik sbb ada hero kenit yang sure la akan menyebuk sama.. nanti apa kerja pun tak jadik..

aiyooo..ini budak.. nak mandi ke?? nak baca buku ke??? atau nak tolong mama lipat baju???
sbnrnya aku nak mandikan Zahirul pagi tu.. tu yang bukak baju dia.. pastu dia dok lari (merangkak) dr aku.. takmo mandi la.. kunun2nya nak main kejar2.. sabo jek la.. pastu malas nak layan (bagus punye mama.. malas nak layan.. bleh gitu?? ) aku pun lipat baju.. pastu Zahirul pon sibuk la kunun2nya nak lipat sama.. tp yg dia lipat tu baju yg aku dah lipat.. eiiiiii... geram betul!!! then bila dah siap lipat baju, nak la mandikan dia.. saja je lari dr aku.. pastu bila aku cakap babai.. mula la nangis.. kunun2nya takut kena tinggal!!



Bila takde kerja.. ni la kerjanya.. saja letakkan cap tu bagi zahirul pakai.. dia bukannya boleh letak apa2 kat kepala.. tak sampai seminit.. mesti dia dah buang..



Skrg Zahirul dah 10 bulan.. ermm.. cepat betul masa berlalu.. nampak sgt zahirul dah bukan baby lagik.. now.. he is a BOY!!



ok la cerita perkembangan zahirul..

1. sekali sekala zahirul berdiri lepaskan tangan.. agaknya nak test power kot...
2. sesuka hati jek nak dive nak mana2 yg dia suka.. eiii.. bila dah terhantuk kepala tu baru tau..
3. dah boleh bertatih sambil mama tlg pegang sebelah tangan ngan stabil walaupun kdg2 tu terpeleot jugak.... takpe, lately ni selalu praktis bertatih ngan mama..
4. berat dah bertambah (agaknya la.. sbb bila mama dokong rasa cam berat semacam jek..) bagus.. sbb dlm masa 2 bulan ni berat mmg tak naik.. sbb asik demam je.. last 2 weeks check 9.45kg..
5. suka nak makan apa yang org lain (mama n papa) makan.. selagi tak dapat.. selagi tu dok mengendeng kat tepi..
6. suka nak grab hp.. bila dah dapat, pandai pulak letak kat telinga.. konon2nya nak cakap kat phone la tu..
7.Pandai menyembang.. tp tak paham la.. cakap bahasa zahirul..

Ni menjawab tag dari iza.. mama haikal Tag pasal kad2 dlm wallet.. tak ada banyak kad pun.. ini jek yg ada...

Ni pulak lauk hari sabtu.. masak simple n sempoi jek sbb makan sorang.. Ahad.. makan kat luar sbb malas nak masak.. (bleh gitu??)


Tuesday, 3-Jun-2008 01:25 Email | Share | | Bookmark
.:gigi dan aktiviti mengopes sini sana:.

mengopes kat sini.
bila dah boring..
mengopes2 plak kat situ..
View all 22 photos...
Ok.. kat sini ada beberapa update pasal Zahirul and a few things yg berlaku..

Ni gambo gigi Zahirul.. actually agak sukar nak capture gigi ni.. sbb bila aku tarik je mulut dia ke bawah.. zahirul akan tutup mulut dia rapat2.. tp kali ni dapat gak.. zahirul dah pandai nganga mulut bila aku suruh... apa lagik.. aku pon cepat2 la snap.. bercerita pasal gigi ni.. Zahirul tumbuh gigi agak awal.. 1st gigi yg tumbuh ialah gigi bawah 1 batang masa tu zahirul 4 bulan 1 minggu.. pastu selang seminggu tumbuh lagik 1 kat lower jaw.. then stop lama skit.. bulan Mac masa zahirul 7 bulan 2 hari... taraaa.. kuar pulak gigi atas.. sekali kuar terus 4 batang.. pastu selang 3 minggu kuar pulak lateral incisor lower jaw belah kanan. dan yg terbaru 3 hari lepas (zahirul 9 bulan 3 minggu) lagi 1 gigi bawah kuar.. so total ada 8 batang gigi.. now..kejenya nak mengeget jek!!


Ni pulak last week kami pi kenduri x-housemate kat Terachi, Kuala Pilah.. Kalo nak jenjalan mana2 yg penting sekali siapkan zahirul dulu.. bukan apa, kalo aku yg siap dulu.. siap pakai tudung.. zahirul akan gelabah semacam.. masa tu dia akan melalak takmo pakai baju sbb kononnya dia takut kena tinggal la tu.. Masa ni.. sambil tunggu hubby bersiap.. sempat pulak Zahirul mengopes sini sana..


Ni la pengantinnye.. Selamat pengantin Baru ye Imar & Riduan.. moga berbahagia..



Now, giliran kami pulak bgambo ngan pengantin.. cuba tengok Zahirul tu.. asik tengok kat pengantin je.. nape sayang?? cantik ke pangantin tu?? ke zahirul geram tengok tiara yg pengantin tu pakai.. agaknya dalam hati.. bila la boleh dapat pengang benda alah tu..


Ni pulak cubaan aku masak resepi baru.. Try masak cendawan celup tepung.. 'outcome'nya not bad.. sblm ni selalu gak makan kat Yunkies Hut.. hehe.. dah dapat resepi ni.. boleh wat sendiri.. resepi amik dr kak MaDiHa.. akak.. thanks ye.. sori ek akak.. saya dah mengejas sikit resepi tu.. tp hasilnye mmg best!!!


Hah..ini la tuan punye resepi tu.. Kak MaDiHa...ni gambo masa kitorg jumpe kat PJ.. kak MaDiHa ni tak payah diperkenalkan.. ramai dah kenal dia kat dunia fp ni.. bab masak memasak ni dia mmg teror.. akhirnya upload gak gambo ni.. berkurun simpan..


[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net