Want your
own Fotopage?








 
nhalilah's FotoPage

By: nhalilah buari

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 18-Feb-2009 08:05 Email | Share | | Bookmark
umah baru..

kengkawan sume.. jemput la bertandang ke umah baru kami..

http://journals-of-nhalilah.blogspot.com

kat sini pun still akan update jika berkesempatan..


Thursday, 13-Nov-2008 00:43 Email | Share | | Bookmark
.:LaMPin..

 
 
 
View all 4 photos...
salam... n Hi kengkawan..

hari ni amik masa skit update my Fp nih.. lately ni (2-3bln..) tak tau pasal pe sgt2.. malas nak capture gambar.. (apa2 gambar pun.. ) kalo ada scene2 menarik dr zahirul.. just capture ngan hp jek.. errmmm... agaknya ku sudah boring ngan itew camera kot??? adakah itu tandanya aku gediks nak camera baru??? (En. Finance Minister.. agak2nya paham tak situasi yg melanda diriku ini.. kuikuikui.. ) atau pun.. adakah aku begitu bizi sampai sgt2 malas nak amik2 gambo.. or... adakah kerana laptop ni yg udah kine jangitan kuman 2 minggu lepas dan telah masuk ER pastu tak instal lagik photoshop membuatkan aku malas nak update sbb tak boleh nak edit gambo cantik2??? sebab itew ker??? tak pasti.. errrmmm.. kena buat post mortem nih!!! ecehhh.. cam hape jek..

ni gambo zahirul yg lama tp tak brape lama.. camni la gaya bila merajuk.. kuat merajuk skrg ni.. pastu ada perangai sikit pelik.. zahirul ni kalo kena marah ker.. atau merajuk jek.. dia nak org yg buat dia pujuk balik dia.. sesetengah budak dia takmo ngan org yg marah dia.. ye la dah merajuk.. tp zahirul ni terbalik kot..

lagik gambo zahirul.. yg dia letak kat kepala tu main yg match shape n masukkan dlm tu.. tp sgt kretip zahirul tu.. nampak cam BOB the Builder plak..


nak bertukar...

bertukar apa?? bertukar dr disposible diapers kepada CLoTh DIapErs.. (ape tu???) Lampin kain yg mak2 kita pakai cam zaman dolu2??? adakah nak back to the past??? ooohhh.. tidak!!!!
Bukan.. ni cloth diapers yg moden.. Cloth diaper (CD) ni sama gak macam disposible diapers (DD) cuma dia punyer diaper cover n soaker (kain yg menyerap air kencing..) boleh dibasuh.. Zahirul belum cuba CD ni lagik.. tp aku dah order.. ada beberapa helai on the way nak sampai.. kalo kengkawan nak tau pasal CD ni boleh baca kat sini atau kat sini
ni la rupanya CD tuh.. actually ada byk jenis n brand.. yg ni adalah jenis pocket diapers..

Nape nak bertukar???
sbb.. satu, nak jimat (long term calculation..) ye la, beli disposible diapers , 1 keping jatuh +/-0.60sen )itu kalo yg murah.. kalo yg mahal.. +/-1.00.. pastu lepas pakai buang.. rugi kan?? kalo CD ni, soaker dia boleh basuh.. n pakai balik.. basuh.. pakai balik.. lebih kurang sampai 2-3 tahun.. kalo ada adik.. boleh share ngan adik.. jimat kan???
pasal jimat ni.. satu CD boleh pakai sampai besar sbb selain dr beli yg ikut saiz boleh beli jenis 'one size' camni..

lagik satu.. nak savekan enviroment.. kurangkan sampah yg dibuang.. then, jaga kesihatan.. as usual, bahan2 yg diguna utk buat DD tu adalah kertas, bahan kimia.. dll yg boleh menjejaskan kesihatan.. huhu.. cam karam singh walia pulak aku nih..
(psstt.. bila tgk gambo bebudak pakai CD ni.. especially ngan corak yg cantik2.. errmmm.. cute betul diorg ni..)

actually ah agak lama nak bertukar dr DD ke CD ni.. memula nak tukar tu, agak2 tak confident.. ye la, camne kalo tgh jenjalan zahirul poopoo?? camne nak simpan Cd yg dah ada uukuuk tuh?? pastu tu pasal kos.. ye la nak beli satu CD tu bukannye murah.. 1 CD yg paling murah dalaM 35-40 hinggit!!! pastu dok pikir nak beli brape.. calculate.. hoooo.. mau ratus2.. bila baca.. surf internet.. akhirnya.. aku bertukar jugak ke Cloth diapers..
harap2 sumenya berjalan lancar.. nanti bila zahirul dah pakai.. akan ku updatekan kat sini.. okey..


Monday, 3-Nov-2008 04:18 Email | Share | | Bookmark
.:lagik pasal raye..

raye pun dah abis.. baru nak update pasal raye.. aci lagi tak?? hantam saje la..

ni gambo kami sefamili.. uhuk.. uhuk.. tak dapek nak sedondon pagi raya.. apasal?? tengok la dear hubby pakai baju tahun lepas.. kaler kuning.. sbbnye.. hantar seluar baju melayu kaler peach tapi tak sempat nak amik kat tailor yg alter seluar tu.. takpe la.. nak buat camne.. layan jek la.. tengokla zahirul ngan botol susunye tu.. actually nak cabut batol susunya tp dia merengek2 takmo amik gambo..so ni je yg terbaik..


pastu ni gambo2 kami sekeluarga ngan aksi2 santai sambil tengok tv sementara tunggu org habis marhaban kat hall.. sbb tu takde gambo ayah n dear hubby sbb diorg dok marhaban..


ayah cuma join marhaban utk 3-4 umah jek.. tak habiskan 1 blok pun..pastu kitorg pi ke umah atok n atok2 sedara kat pengerang (30min dr umah..)
kat umah atok sekejap jer.. sbb petang tu dalam pukul 5.30 dapat berita yg adik atok kat kulai meninggal dunia..so, masing2 sume sibuk bergegas nak melawat arwah..
esoknya raya ke 2 kami transfer kampung pulak..beraya di Kg.Pandan..
itu jer laporan hari ini.. raya pun dah abis..


Monday, 13-Oct-2008 03:42 Email | Share | | Bookmark
.:PoSt AiDILfiTRi..

selamat Hari Raya Aidilfitri.. maaf Zahir & batin utk kengkawan sume...

ini dia laporan hari raya edisi 1.. nape edisi 1??? ada byk gambar raye ke??? jwpnnya: tidak jugak.. sbb.. tak sempat nak megedit gambo2 yg ciput tu.. tambah pulak naik keje lepas cuti raya ni.. tak tau la pasal apa keje cam tak abis2.. tak siap keje, dah tambah keje lain.. boleh gitu??? weiii.. jgn la dera aku.. bwk2 la bersabar.. bagi staf mu ini bernafas skit.. ini tak.. cam bernafas dalam lumpur.. tercungap2... (agak2 boss dengar tak?? ke???buat2 tak dengar.. )

ok.. ni cuma intro jek pasal raya hari tu.. akan ku cuba update dalam masa terdekat ni..

tahun ni kami berhari raya di Johor.. yahooooo!!! dapat balik kg aku... (tenkui ye abang... setelah di pujuk rayu...) kami bertolak hari selasa. Jalan masa tu mmg tak jem.. balik ke Johor lambat skit sbb teman kan MIL kat Kg.Pandan.. sampai kat umah mak di Kota Tinggi Johor masa buka puasa..

Malam tu kami tengok live show bunga api.. Ini bukannye show bunga api yg banyak asap tu taw.. bunga api ala2 mlm new year gitu.. meriah gile kat kg aku ni.. lepas umah sebelah kanan.. umah sebelah kiri pulak.. pastu umah depan.. umah belakang.. agak2 ada la dalam 10 sesi diorg berbalas buat pertunjukkan.. Umah kami?? umah kami agak bersopan santun.. takde show bunga api.. al-maklum la sume pompuan.. yg ada bunga api yg banyak asap tuh.. adik yg kecik tu lepas gian nak main bunga api..

masa show bunga api, kitorg satu famili dok kat beranda umah..sambil kepala dongak ke langit.. pergh... mau dalam sejam lebih tu.. Si zahirul pon syok gak.. mulut tu asik cakap.. "pom.. pom.. pom.."

aik citer pasal bunga api.. tak masak ke?? sejak mak pindah kat Felda air tawar 4 tu.. bila maghrib jek sume dah selesai masak.. sbbnya, lepas maghrib jiran tetangga akan berbalas juadah raya.. siap hantar 1 dulang lagik.. abis penuh meja ngan lauk pauk.. ketupat.. rendang kat atas meja..

Lauk raya tahun ni.. sama jek ngan tahun2 yg lepas.. ketupat, lepat pulut.. kuah kacang.. rendang & lodeh.. malam tu, masa buka pose.. aku dah tak pandang nasi.. makan ketupat ngan lodeh.. perghhh!!! makan cam hingat..

pagi raya.. disebabkan melenjan di mlm raya..ini la akibatnya.. huhu..

Tema tahun ni.. ialah pink ala2 peach kaler.. 1st zahirul pakai baju melayu.. amboi2.. ensem pulak anak teruna ku ini.. kebetulan pulak warna agak2 sama ngan famili aku.. kiranya ala2 sedondon gitu..

ni pulak aksi yg smenyenangkan & memanaskan hati pagi2 raya.. harap byk2 bersabau..

bersambung di edisi yg akan datang..


Friday, 26-Sep-2008 08:42 Email | Share | | Bookmark
.:pre Hari Raya..

jusy a short & simple entry...

kepada kengkawan sume.. kat sini nak amik kesempatan untuk wish Selamat hari Raya Aidilfitri...
Maaf Zahir & Batin.. harap dimaafkan segala kesalahan, terkasar bahasa.. terasa.. tercopy paste ke.. hapa ke.. berhati2 di jalan raya tau..

moga aidilfitri ini.. semuanya akan membahagiakan kita serta merapatkan ukhuwwah sesama kita..

Zahirul akan berhari raya di Ampang & juga Johor serta kemungkinan ke perak juga..



nak display kad raye kengkawan.. tenkiu ye.. sudi bagi kad raya..
yg n dr kak nur ibu 3A..

dr feqah..

ni pulak dr zira..

dr kak aimi..

kad raya dr norlieza82

terima kasih daun keladi buat sume..& selamat hari raya..


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2008.

ns4008229.ip-198-27-68.net